نکات ایمنی استفاده از لوازم خانگی برقی

نکات ایمنی استفاده از لوازم خانگی برقی

امروزه برای آسانتر شدن امور روزمره و کارها، لوازم خانگی متنوعی در طرح ها و مدل ها، اندازه ها و برندهای گوناگون تولید و به بازار آمده است؛ به طوریکه اگر شما قصد خرید یکی از آنها را داشته باشید، می توانید از میان گزینه های زیادی که در بازار موجود است، مناسب ترین گزینه را بر اساس نیاز و نوع کاربری آن انتخاب نمایید. علاوه بر اینکه باید در هنگام خرید وسایل و دستگاه های برقی تحقیق کرد و با این روش انتخاب بهتری داشت؛ لازم است که پس از خریداری نیز نهایت دقت را در استفاده و به کار گیری انواع لوازم خانگی به کار ببرید.

آگاهی از نحوه‌ی استفاده‌ی اصولی از لوازم خانگی دو مزیت بزرگ خواهد داشت:

  1. افزایش طول عمر مفید و همچنین کاهش نیاز به استفاده از خدمات تعمیرات نمایندگی ها و تعمیرگاه های مجاز
  2. جلوگیری از ایجاد خطرات و آسیب هایی که ممکن است در هنگام به کارگیری وسایل برقی ایجاد شوند، از جمله خطر برق گرفتگی

در ادامه گزیده ای از موارد مهم در ایمنی استفاده از لوازم خانگی برقی بررسی خواهیم کرد.

پریز‌های برق از مهمترین موارد، برای ایمنی بیشتر، در هنگام استفاده از لوازم خانگی:

پریزهای شل، شکسته و بدون قاب احتمال خطر آتشسوزی یا برق گرفتی علی الخصوص برای کودکان را دارند.

بررسی سیم‌ها برای استفاده ایمن از لوازم خانگی:

سیمهای برق بدون روکش یا ترک خورده، سیمهایی که در مسیر رفت و آمد یا زیر فرش هستند و یا احیانا با میخ یا منگنه به دیوار یا قرنیز کوبیده شده است خطر آفرین هستند.

سیم رابط چند راهی:

سیمهای رابطی که بصورت زیاد یا دائمی مورد استفاده قرار میگیرند، بار الکتریکی بیش از حد مجاز بر روی آن قرار گرفته باشد یا دارای درپوش ایمنی نباشند احتمال بروز خطرات و صدمات جبران ناپذیری را به همراه خواهند داشت.

دوشاخه ها و سه شاخه‌ها:

با فشار وارد کردن دوشاخه‌ها و سه شاخه‌هایی که هم اندازه‌ی پریز‌ها نباشند می‌توانند منجر به شوک الکتریکی شود.

در هنگام استفاده از لوازم خانگی آب و برق با هم تماس پیدا نکنند:

رها کردن لوازم برقی در جاهایی که در تماس با آب هستند، برداشتن دستگاه های برقی که داخل آب افتاده اند حتی اگر خاموش باشند یا از پریز کشیدن آنها کاری بسیار خطرناک است بهتر برای این کار ابتدا برق را از کنتور قطع کنید و سپس دستگاه را از برق بکشید.

لوازم برقی:

دستگاه هایی که بطور مکرر فیوز را می‌پرانند، در مدار نوسان ایجاد می‌کنند یا باعث برق گرفتگی جزئی می‌شوند، می بایست از برق کشیده شده و سریعا تعمیر یا جایگزین شوند.

کامپیوتر و کنسول‌های بازی:

برای دستگاه های کامپیوتر و کنسول های بازی می بایست از دستگاه محافظی که مربوط به آن کشور است استفاده شود.

گرمکن‌ها و هیترها:

هیترها برای تولید گرمای مکمل بکار می‌روند. حداقل آنها را در فاصله یک متر از لوازم قابل احتراق مانند رختخواب، لباس‌ها، پرده‌ ها، مبلمان و قالیچه قرار دهید. از  هیترهای برقی در اتاق کودکان استفاده نکنید و بخاطر داشته باشید که هنگامیکه از آنها استفاده نمی‌کنید، آنها را خاموش کرده و از برق بکشید. استفاده از هیترها و گرمکن ها به همراه سیم رابط نیز میتواند خطر آفرین باشد.

لامپ‌های هالوژنی:

لامپ های هالوژنی هیچگاه نباید در تماس با دراپه، پرده یا دیگر لوازم قابل احتراق باشد، بهتر است زمانیکه در اتاق نیستید آنها را خاموش کنید. از لامپهای مشعلی ایستاده در اتاق کودکان یا اتاق های بازی استفاده نکنید و به جای آن لامپ های فلورسنت را جاگزین کنید.

چمن زن های برقی:

هرگز از چمن زن‌های برقی و دیگر ابزار آلات در هوای بارانی، چمن خیس یا آب و هوای خیلی مرطوب استفاده نکنید. سیم‌های چمن‌زن‌ها می باسیت هر بار قبل از مصرف چک شوند. حتما قبل از روشن کردن دستگاه از سالم بودن دوشاخه‌ها اطمینان حاصل کنید.

در آخر ضروری است که بیان کنیم، شما کاربران عزیز در صورت داشتن هر سوالی می‌توانید تنها با یک تماس و یا استفاده از صفحه ثبت درخواست، کارشناسان دست به آچار را آماده پاسخگویی و رفع مشکلات خود بدانید.